Tämä postaus sisältää mainoslinkkejä (merkitty *tähdellä).
Huom! Tässä postauksessa esitetyt tiedot eri vakuutustuotteista ja niiden korvausmääristä, -ehdoista ynnä muista ominaisuuksista ovat esimerkinomaisia, eivät täydellisiä, ja ehdot ovat voineet tämän postauksen julkaisun jälkeen myös muuttua. Tarkista aina vakuutusehtosi ja etenkin se, minkä tyyppiset tapahtumat on suljettu pois korvattavien vahinkojen piiristä, oman vakuutusyhtiösi vakuutusesitteestä, vakuutusehdoista ja omasta vakuutuskirjastasi.
Miksi matkavakuutus?
Olen tähän mennessä reissannut 54 maassa ympäri maailmaa. Olen muun muassa seikkaillut Amazonin viidakossa, vaeltanut Perun vuoristossa, hypännyt tandemhypyn 4000 metristä Uudessa-Seelannissa, sukeltanut Hondurasissa, patikoinut islantilaisella jäätiköllä ja alamäkipyöräillyt maailman vaarallisimpana pidetyn tien, the Yungas Roadin, Boliviassa.

Nykyisin matkustaminen on itselleni paitsi rakas harrastus ja loma-aktiviteetti, myös elämäntapa. Olemme yhdessä kumppanini Craigin ja koiriemme Torreksen ja Vascon kanssa reissanneet edelliset reilut kaksi vuotta retkeilyautossamme ympäri Eurooppaa.



Kuten tutuissa ja turvallisissa arjen askareissakin, myös maailmalla reissatessa voi sattua ja tapahtua: viheliäinen tauti (kuten ärhäkkä vatsavirus tai denguekuume) iskee, joudut osalliseksi liikenneonnettomuuteen, nyrjäytät nilkkasi patikointiretkellä, tai matkatavarasi eivät koskaan saavukaan perille määränpäähän.
Muun muassa näiden ja lukemattomien muiden tilanteiden varalle turvaa ja mielenrauhaa matkalle tuo matkavakuutus. Matkavakuutuksesta puhuttaessa kannattaa muistaa erottaa toisistaan:
Matkustajavakuutus
Tämä vakuutus liittyy matkustajan henkilökohtaiseen turvaan ja korvaa matkustajalle itselleen tapahtuvat vahingot – kuten sairaanhoitokulut sairastumisen tai tapaturman sattuessa. Usein nämä lääkäri- ja sairaanhoitokulut korvataan ilman omavastuuta tai euromääräistä ylärajaa. Korvausta voi saada myös matkalla sattuneen tapaturman aiheuttamasta pysyvästä haitasta ja tapaturmaisen kuoleman varalta.



Matkustajavakuutuksen avulla matkustaja voi päästä kotimaahansa hoidon pariin esimerkiksi ambulanssilennolla, jos matka keskeytyy akuutin sairauden tai vakavan tapaturman takia. Lisäksi matkustajavakuutus tuo tyypillisesti turvaa matkan peruuntumisen, keskeytymisen tai myöhästymisen varalle.



Matkatavaravakuutus
Matkatavaravakuutus puolestaan antaa turvaa, jos matkatavarat varastetaan, rikkoutuvat, tai myöhästyvät. Matkatavaravakuutuksen tarpeellisuus ja enimmäiskorvausmäärä kannattaa harkita sen mukaan, kuinka paljon ja kuinka arvokasta omaisuutta matkallaan kuljettaa mukanaan.



Matkatavaravakuutukseen sisältyy tyypillisesti myös matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutus, joten jo tästäkin syystä matkatavaravakuutus yleensä kannattaa. Matkavastuuvakuutuksesta voi hakea korvausta, jos matkustaja joutuu matkan aikana lain mukaan korvausvelvolliseksi ulkopuoliselle henkilö- tai omaisuusvahingosta (esimerkiksi huolimattomuudella aiheutettu pyöräilyonnettomuus).
Tällaiset korvaukset voivat nousta varsin suuriksikin. Esimerkiksi Pohjolan matkavastuuvakuutuksen enimmäiskorvausmäärä on itselläni reilut 210 000 euroa.
Onko matkavakuutus välttämätön?
Toisinaan (onneksi harvemmin!) kuulee niistäkin, jotka reissaavat jatkuvasti ilman minkäänlaista vakuutusturvaa. Tällöin voi vain toivoa, ettei pahin riski tällaisten uhkarohkeiden reissaajien tapauksessa realisoidu.
”Pahimman päivän varalle” säästötilille kerrytetystä puskurista on harvoin riittävää hyötyä, jos vaikkapa henkeä uhkaavan sairastumisen tai onnettomuuden tapauksessa on matkustettava ambulanssilennolla Suomeen toiselta puolen Eurooppaa (saati maailmaa) kiireellistä hoitoa saamaan.
Itselläni ei kävisi mielessäkään reissata ilman kattavaa matkustajavakuutusta. Reissuomaisuuteni tuhoutuminen ilman matkatavaravakuutusta ei vielä saattaisi itseäni vararikkoon, mutta vaikkapa helikopterikuljetus yksityissairaalaan kiireelliseen leikkaukseen, saati yksityislento Suomeen (tai todennäköisesti pelkkä operaatio sveitsiläisellä yksityisklinikalla) syöksisi henkilökohtaisen talouteni perikatoon.
Huom! Useat matkavakuutukset ovat voimassa myös Suomeen suuntautuvilla matkoilla, kun matkan kohde on vähintään 50 kilometrin päässä kotoa.
Mitä kauempana kotoa ollaan, sitä tärkeämpää mukana reissussa on olla vähintäänkin matkustajavakuutus – mutta kyllä sen olemassaolo tuo ihan Euroopan rajojen sisäpuolellakin huomattavaa lisäturvaa, mielenrauhaa ja parhaimmassa (tai siis pahimmassa?) tapauksessa jopa satojen tuhansien eurojen säästöt.



Eurooppalainen sairaanhoitokortti – riittävää turvaa sairauden varalle?
Jos olet sairausvakuutettu Suomessa, on sinulla oikeus Kelan myöntämään maksuttomaan eurooppalaiseen sairaanhoitokorttiin (European Health Insurance Card, EHIC).
Kortti on voimassa kaikissa EU-maissa sekä Islannissa, Liechtensteinissa, Norjassa, Sveitsissä ja Iso-Britanniassa. Se oikeuttaa äkillisen sairauden tai tapaturman sattuessa saamaan lääketieteellisesti välttämätöntä sairaanhoitoa samoin ehdoin ja kustannuksin kuin kyseisen maan asukkaat. Tällöin kortinhaltija maksaa hoidosta vain paikallisen omavastuun, ja hoitoa antanut maa laskuttaa Kelalta loput kustannuksista.



On kuitenkin tärkeää tiedostaa, ettei eurooppalainen sairaanhoitokortti ole matkavakuutuksen vaihtoehto. Se ei kata yksityisen terveydenhuollon palveluita, tai esimerkiksi paluulentoa kotimaahan sairastumisen tai loukkaantumisen tapauksessa. Se ei myöskään takaa maksuttomia palveluita: monet Suomessa ilmaiseksi saatavissa olevat palvelut ovat useissa muissa maissa maksullisia.
Eurooppalainen sairaanhoitokortti voi siis tuoda Euroopassa reissatessa mukavaa lisäturvaa joissain tapauksissa, mutten missään nimessä laskisi koko matkavakuutusturvaani sen varaan.
On myös hyvä huomioida, että Kela tulkitsee helposti yli kuuden kuukauden pituiset ulkomaanreissut vakituiseksi ulkomailla asumiseksi (ennen kyseinen raja oli 12 kuukautta). Tästä seuraa putoaminen Suomen sosiaaliturvan piiristä, eikä eurooppalainen sairaanhoitokorttikaan ole tämän jälkeen enää voimassa.
Kuinka olen järjestänyt matkavakuutusturvani tähän saakka
Suomalaisten vakuutusyhtiöiden myöntämät toistaiseksi voimassa olevat matkustajavakuutukset ovat ilmeisesti kaikki voimassa enintään 45–90 päivän pituisilla matkoilla. Tarkista matkan enimmäiskesto omasta vakuutusyhtiöstäsi!
Viimeistään kolme kuukautta pidemmille reissuille tulee hankkia lisämaksullinen matkustajavakuutuksen pidennysosa. Nämä pidennysosat ovat varsin hintavia, tyypillisesti useita satoja euroja.
Joistain suomalaisista vakuutusyhtiöistä on ilmeisesti mahdollista saada matkustajavakuutus pisimmillään kuuden kuukauden pituiselle matkalle. Pohjolasta matkavakuutuksen hankkiminen on omassa tapauksessani onnistunut enintään vuoden pituiselle reissulle kerrallaan.



Huom! Kun puhun ajallisesti rajoitetusta matkavakuutuksesta sekä matkavakuutuksen pidennysosasta, puhun nimenomaan matkustajavakuutuksesta. Ainakin Pohjolan matkatavaravakuutus on voimassa rajoittamattoman ajan ilman lisämaksuja.
Itse olen vakuuttanut matkatavarani tälläkin hetkellä Pohjolassa 3300 euroon saakka. Tämä turva maksaa minulle keskittäjäalennuksineen ilman omavastuuosuutta tällä hetkellä reilut 90 euroa vuodessa. Tämän hinnan olen valmis maksamaan matkatavaravakuutuksen tuomasta lisäturvasta – vaikkakin ainakin Pohjolan matkatavaravakuutuksessa vakuutusturvan ulkopuolelle on rajattu autosta murtautumalla viedyt arvoesineet.



Minulla on myönteisiä kokemuksia niiltä kerroilta, kun olen joutunut turvautumaan Pohjolan matkatavaravakuutukseen. Näin tapahtui muun muassa Kolumbian Barranquillassa, maailman toiseksi suurimmassa vuotuisessa karnevaalitapahtumassa. Tuolloin olkalaukkuuni vuotanut rommikolapullo kasteli Canonin digijärjestelmäkamerani käyttökelvottomaksi.



Korvauksen hakeminen, korvausprosessi ja korvauksen maksaminen tililleni sujuivat tuolloin mutkitta, ja jo parin päivän jälkeen pääsin jatkamaan Latinalaisen Amerikan reppureissuani uusi digikamera repussani.
Ongelma: pidentyneet matkat ja reissaus elämäntapana
Matkustajavakuutuksia koskien kaikilla suomalaisilla vakuutusyhtiöillä vaikuttaa olevan sama sääntö: ollakseen turvakelpoinen on vakuutetun täytynyt oleskella Suomessa vähintään 12 kuukautta edellisen 24 kuukauden aikana.
Tämä ehto on monille reissaajille haasteellinen. Se poissulkee suomalaisten vakuutusyhtiöiden tarjoamien matkustajavakuutusten piiristä useat digital nomadit ja muut reissun päällä pitkiä aikoja viihtyvät, vaikka vakituinen asuinpaikka ja osoite Suomesta löytyisikin.



Ratkaisu: kansainväliset matkavakuutusyhtiöt
Myös me olimme yhtäkkiä edellä mainitun pulman edessä Pohjolan vuoden määräaikaisen matkustajavakuutuksen umpeuduttua viime kesänä: suomalaisista vakuutusyhtiöistä ei meille enää matkustajavakuutusta – tai ainakaan korvauksia vakuutuksesta – heruisi niin kauan, kuin emme malttaisi pysyä Suomessa vähintään 12 kuukautta 24 kuukauden ajanjakson aikana (ja kuinka me muka malttaisimme?).
Pakumatkamme alkoi kesällä 2021, ja vaikka olemmekin käyneet tuon jälkeekin Suomessa vähintään kerran pari vuodessa, ei maassaoloehtomme siis enää riitä suomalaisille vakuutusyhtiöille. Matkustajavakuutusturvasta huolehtiaksemme meidän pitikin nyt ensi kertaa kääntyä kansainvälisten matkavakuutusyhtiöiden puoleen.



Ennen matkavakuutusyhtiön valintaa tein melko kattavasti selvitystyötä monien kansainvälisten toimijoiden välillä eri vakuutusyhtiöiden korvausehtoja, hintoja ja asiakaskokemuksia vertaillen. Lopulta vertailusta yksi erottui ylitse muiden ja päädyimme kumpikin Craigin kanssa vakuuttamaan itsemme *SafetyWing -nimisen vakuutusyhtiön kautta.



En tule tässä postauksessa vertailemaan kattavasti eri kansainvälisten matkavakuutusyhtiöiden korvausehtoja, hintoja tms. (tällaisia postauksia löytyy ainakin englanninkielisinä runsain määrin). Sen sijaan keskityn seuraavaksi kertomaan, miksi me päädyimme juuri SafetyWing -matkavakuutusyhtiöön. Käyn pääpiirteissään läpi SafetyWing -vakuutusyhtiön plussat ja miinukset, hinnoittelun, millaisille matkaajille heidän *Nomad Insurance -vakuutusturvansa soveltuu parhaiten, ja millainen kokemus kyseisen yhtiön asiakkuus on tähän mennessä ollut.
Huom! SafetyWing EI suorita minulle minkäänlaista korvausta tämän artikkelin kirjoittamisesta. Artikkelissa jakamani tieto perustuu yhtiön sivuilta saatuihin tietoihin sekä henkilökohtaisiin kokemuksiini kyseisestä yhtiöstä. Postaus sisältää niin sanottuja affiliate-linkkejä (tähdellä* merkityt linkit), jolloin saan pienen korvauksen, jos päädyt hankkimaan SafetyWingiltä vakuutuksen kyseisten linkkien kautta.
SafetyWing – paras matkavakuutus digital nomadeille ja reissun päällä viihtyville?
Nomadeilta nomadeille
Niinkin vastikään kuin vuonna 2018 markkinoille tullut *SafetyWing tarjoaa raikkaan, tervetulleen tuulahduksen matkavakuutusyhtiöiden muutoin hieman kankealle ja konservatiiviselle kentälle. Vaikuttaa siltä, että tämä yhtiö elää nykyaikaa ja tahtoo tarjota oikeasti toimivan, helpon ja käytännönläheisen vakuutusratkaisun diginomadeille ja muille pitkiä aikoja reissun päällä viihtyville – ei pelkästään lomamatkoillaan ulkomaille suuntaaville.



SafetyWingin *Nomad Insurance on kehitetty erityisesti liikkuvaa nomadin elämää viettävien tarpeisiin. SafetyWingin pitkän aikavälin tavoite on laajentaa tuotevalikoimaansa ja rakentaa yksittäisistä maista riippumaton sosiaalinen turvaverkosto paikkariippumattomille freelancereille ja muille digital nomadeille. Se tajoaa jo nyt Nomad-vakuutuksen lisäksi muutaman erityyppisen kansainvälisen *terveysvakuutuksen, joiden avulla esimerkiksi työnantaja voi vakuuttaa työntekijänsä samalla vakuutuksella kaikkialla maailmassa näiden oleskelumaasta riippumatta.
Juuri tätä moderni kansainvälinen reissuyhteisö kaipaa, eikö?
Mitä SafetyWingin Nomad Insurance kattaa?
SafetyWingin Nomad Insurance kattaa muun muassa:
- Lääkärikäynnit ja sairaalahoidon ulkomailla sairastumisen tai loukkaantumisen tapauksessa $250 000 saakka (omavastuu $250).
Ambulanssi- tms. kuljetuksen sairaalaan, ja / tai tarvittaessa paremmin varusteltuun sairaalaan (medical evacuation).
Ruumasta kadonneet matkatavarat max. $500 per tavara, yhteensä enintään $3000.
- Matkan viivästymisen aiheuttamat kustannukset.
- Evakuointi poliittisen levottomuuden tieltä (max $10 000).
Luonnonkatastrofin tieltä evakuoinnin aiheuttamat ylimääräiset majoituskulut.
Perheenjäsenen kuljetus paikanpäälle, jos joudut olemaan ulkomailla sairaalassa pidemmän ajan.
Matkavastuuvakuutus kolmannelle aiheutettujen henkilö- ja omaisuusvahinkojen varalta (max. $25 000 henkilövahingoissa, $2500 omaisuusvahingoissa) Huom! Esimerkiksi Pohjolan matkatavaravakuutus tarjoaa tätä rahamääräisesti suuremman matkavastuuvakuutusturvan.
Akuutin hammashoidon ($1000 saakka).
Odottamattomasta tapahtumasta johtuva äkillinen tarve matkustaa takaisin kotimaahan (max. $5000).
Kuolemantapauksessa ruumiin kuljetuskulut (max. $20 000).
- Korvaus edunsaajalle kuolemaan johtaneessa onnettomuudessa (max. $25 000).
SafetyWing päivittää säännöllisesti vakuutusturvaansa muun muassa asiakkailtaan saadun palautteen perusteella. Tarkista aina ajantasaiset vakuutusehdot *SafetyWingin sivuilta.



SafetyWing Nomad Insurance -matkavakuutuksen plussat
+ Kansainvälisen vertailun edullisin yhtiö
Vakuutus maksaa kuukaudessa (28 päivää) tällä hetkellä alle 40-vuotiaille 45,08 dollaria (visalaskultani veloittuu kuukaudessa 43,79 euroa).
Vuositasolla tämä tietää reilu 520 euron lovea kukkaroon – eli ei sen enempää kuin kotimaisetkaan määräaikaiset matkavakuutukset vuoden reissulle. Monet muut turvaltaan vertailukelpoiset kansainväliset matkavakuutusyhtiöt näyttävät veloittavan vakuutusturvastaan yli 100 dollaria kuukaudessa.
+ Äärimmäisen joustavaa turvaa
Vakuutuksen voi aloittaa ja päättää koska tahansa. Toisin kuin vaikkapa suomalaisissa matkavakuutuksissa, vakuutuksen voi ottaa myös jo alkaneelle matkalle!
Eli vaikka matkavakuutus olisi jäänyt epähuomiossa hankkimatta Suomessa ennen Travemünden lautan kyytiin nousemista, voi reissunsa edelleen vakuuttaa SafetyWingin kautta vaikkapa saksalaisen moottoritien taukopaikalla. Lyhimmillään vakuutuksen voi ottaa vain viikoksi, pisimmillään vuodeksi – mutta tätä ei siis tarvitse päättää vielä vakuutusta otettaessa!
+ Mutkaton maksutapa
Kuukausitilaus-tyyppinen veloitus luottokortilta niin kauan kuin matka jatkuu (maksimissaan 364 vuorokautta). Vakuutuksen voi päättää koska tahansa, eli matkan kestoa ei tarvitse tietää etukäteen. Ilmeisesti vakuutusta voi myös tarvittaessa jatkaa 364 vuorokauden jälkeenkin, jos vakuutusyhtiölle ilmoittaa tästä sähköpostilla etukäteen ennen aikarajan umpeutumista.
+ Rekisteröityminen ja matkavakuutuksen tilaus SafetyWing -sivustolla on erittäin nopeaa, suoraviivaista ja helppoa
Ei tarvetta terveysselvitysten tai muiden työläiden lomakkeiden täyttämiselle!
+ Ei tarvetta vakituiselle osoitteelle ollakseen vakuutuskelpoinen
+ Vieraile kotimaassasi vakuutusturvan keskeytymättä
Vakuutus kattaa joka kolmen kuukauden ajalta enintään 30 päivän pituiset vierailut kotimaahan!
+ Vakuutus kattaa yhtä vakuutettua aikuista kohti myös yhden alle 10-vuotiaan lapsen vakuutusturvan
+ Vakuutus kattaa yksityisen terveydenhuollon vapaavalintaisella klinikalla
Sairauden tai tapaturman sattuessa voi huoletta hakeutua parhaaseen mahdolliseen hoitoon laadukkaalle yksityisklinikalle.
+ Useat vahinkotyypit korvataan täysimääräisenä ilman omavastuuosuutta
Esimerkiksi ruumasta kadonneet matkatavarat, odottamaton vierailu kotimaahan, evakuointi poliittisen levottomuuden tieltä, akuutti hammashoito (“emergency dental treatment”), vastuu kolmannelle osapuolelle (matkavastuuvakuutus) sekä matkan viivästymisen aiheuttamat majoitus- ja ateriakustannukset korvataan täysimääräisenä jokaisen vahinkotyypin enimmäiskorvausmäärään saakka.
+ Nopea 24/7 tuki chatissa ja puhelimitse
SafetyWing Nomad Insurance -matkavakuutuksen miinukset
– SafeyWing ei korvaa matkatavaroiden rikkoutumista, varkautta tai katoamista
Vain lentokoneen ruumasta kadonneet matkatavarat korvataan tietyin edellytyksin. Tämä ei tosin itseäni haittaa: matkatavaramme ovat edelleen vakuutettuina Pohjolassa, ja ihan vieläpä mitään matkan keston mukaan määräytyviä lisämaksuja. Turvakelpoisuudeksi riittää, että tosiasiallinen ja vakinainen kotikuntamme ja asuinpaikkamme on Suomessa mahdollisen vahingon sattuessa.
– SafetyWingin perusmuotoinen vakuutusturva ei ole voimassa USA:ssa
Jos matka vie Jenkkeihin, on vakuutukseen kuitenkin ostettavissa lisäosa, joka kattaa myös Yhdysvalloissa vierailun. Ilmeisesti Yhdysvalloissa terveydenhoitokulut ovat niin korkeat, että suurin osa kansainvälisistä matkavakuutusyhtiöistä hinnoittelee Yhdysvaltoihin suuntautuvien matkojen vakuutusturvan erikseen.
– Omavastuuosuus ($250) terveyden- ja sairaanhoitokuluissa
Toisin kuin useimmissa muissa kansainvälisissä matkavakuutuksissa, kyseinen omavastuu koskee kuitenkin koko vakuutuskautta – eli se vähennetään vaikkapa vuoden matkavakuutuksessa korvaussummasta vain kerran.
Esimerkki: Jos joudun turvautumaan tässä kuussa lääkäriin, ja lasku on 1000 dollaria, korvaa SafetyWing minulle tästä 750 dollaria. Jos kuitenkin joudun uudelleen lääkäriin vaikkapa yhdeksän kuukautta myöhemmin, ja lasku on tuolloin 1400 dollaria, korvaa SafetyWing minulle tuon 1400 dollaria kokonaisuudessaan.
– Monet riskialttiit urheilulajit (“adventure sport”) on rajattu vakuutusturvan ulkopuolelle
Tämä käytäntö on tosin sama lähes kaikissa muissakin vakuutusyhtiöissä. Lista poissuljettavista lajeista on löydettävissä SafetyWingin *vakuutusehdoissa.



– Vakuutusturvan hinta nousee yli 40-vuotiaille suht tuntuvasti, ja edelleen yli 50- ja 60-vuotiaille matkailijoille.
Vaan vaikuttaapa se ikä matkustajavakuusten hintoihin ihan kotimaisillakin yhtiöillä…
Ikä | Nomad-vakuutuksen hinta kuukaudessa |
18-39 | $45,08 |
40-49 | $73,92 |
50-59 | $115,92 |
60-69 | $157,36 |
Ajankohtaiset hintatiedot voit tarkistaa *SafetyWingin sivuilta.
Johtopäätökset
SafetyWingin Nomad-matkavakuutuksessa on joitakin hyötyjä, joita suomalaiset matkavakuutusyhtiöt eivät tietääkseni tarjoa lainkaan. On esimerkiksi älyttömän kätevää, kun vakuutuksen voi ottaa ja päättää koska tahansa, jopa kesken matkan, ja veloitus tapahtuu kestotilauksen tavoin kuukausittain luottokortilta niin kauan kuin vakuutusta tahdotaan jatkaa.
Myös vakuutuksen hinta on sekä kotimaisessa että kansainvälisessä vertailussa yli kolmen kuukauden matkoilla erittäin kilpailukykyinen vakuutuksen tarjoamaan turvaan nähden.



Vakuutuksen huonoissa puolissa en havaitse yhtäkään sellaista seikkaa, joka poikkeaisi huomattavasti epäedukseen kilpailijoista. Samat miinusmerkkiset huomiot koskevat lähes kaikkia muitakin vakuutusyhtiöitä, jotka kaiken lisäksi hinnoittelevat itsensä kuukausihinnoiltaan SafetyWingiin nähden moninkertaisesti.
Vakuutusturva SafetyWingin kautta ei tule välttämättä sen kalliimmaksi kuin vuoden matkavakuutus suomalaisilta vakuutusyhtiöiltäkään – päinvastoin se voi olla monille jopa edullisempi ratkaisu.
SafetyWingin vakuutusturva on tosin jonkin verran vaikkapa Pohjolaa suppeampi: Pohjolan matkustajavakuutus korvaa henkilövahingot, kuten lääkäri- ja sairaanhoitokulut sairaankuljetuksineen, ilman ylärajaa (ja ainakin omassa tapauksessani ilman omavastuuosuutta), kun taas SafetyWingillä maksimikorvaussumma on rajattu 250 000 dollariin. Tosin kyseiselläkin summalla luulisi saavan jo ensiluokkaisen hoidon tai ambulanssikyydin Suomeen lähestulkoon mistäpäin maailmaa tahansa.



Toki matkavakuutuksen toimivuus punnitaan todellisuudessa vasta siinä vaiheessa, jos jotain oikeasti sattuu. Tästä itselläni ei ole vielä SafetyWingin kohdalla käytännön kokemusta. Tutustuin kuitenkin etukäteen SafetyWingin asiakasarvioihin muun muassa Trustpilot-sivuston kautta.



Trustpilot-sivuston asiakasarviot (keskiarvo kirjoitushetkellä 4.1/5) viestivät muutamia soraääniä lukuun ottamatta siihen suuntaan, että SafetyWingin korvauskäytännön toimivuuteen voinee tosipaikan tullen luottaa. Tosin itselleni on vielä hieman epäselvää se, missä laajuudessa sairaalat ja yksityisklinikat pystyvät laskuttamaan suoraan SafetyWingiä, ja missä tapauksissa kulut täytyy kattaa lähtökohtaisesti ensin itse.
SafetyWingin Nomad-vakuutus soveltuu hyvin sinulle, jos:
- Olet yli 18- mutta alle 70-vuotias
- Olet digital nomad, etätyöläinen tai paikkariippumaton yrittäjä, joka työskentelee kotimaansa ulkopuolella koko- tai osa-aikaisesti
- Suunnitelmissa on yli kolmen kuukauden ulkomaanreissu
- Tahdot matkavakuutuksen, joka joustaa matkasi keston ja matkasuunnitelmiesi mukaan.
- Tahdot hankkia matkavakuutuksen nopeasti ja helposti ilman terveysselvitysten tai muiden työläiden dokumenttien täyttöä
- Et ole varma, kuinka pitkälle ajalle matkavakuutuksen tarvitset
- Tahdot vakuutuksen tuomaan turvaa ensisijaisesti henkilövahinkojen varalta
- Tarvitset matkavakuutuksen, mutta olet jo ehtinyt matkustaa kotimaasi ulkopuolelle
- Et harrasta matkallasi runsaasti niin sanottuja riskialttiita urheilulajeja.
Voit tutustua SafetyWingin Nomad-vakuutuksen usein esitettyihin kysymyksiin *täältä ja lukea Nomad-vakuutuksen ehdot kokonaisuudessaan *täältä.
Matkavakuutus voi pelastaa koko reissun – tai jopa hengen
Tietenkin toivon, ettei minun tarvitsisi koskaan hyödyntää matkavakuutustani. Toivon mukaan se tulee toimimaan ainoastaan henkisenä turvana mahdollistaen matkasta ja elämästä nauttimisen mahdollisimman huolettomasti.



Jos riski kuitenkin jossain vaiheessa realisoituu, tiedän, ettei se tule kaatamaan henkilökohtaista talouttani, tai uhkaa henkeäni sen vuoksi, ettei minulla olisi varaa hakeutua asianmukaiseen hoitoon. Tästä mielenrauhasta olen valmis maksamaan.
Muistathan huolehtia, että sinullakin kulkee elämäsi seikkailuissa mukana riittävä ja ajantasainen vakuutusturva – päädyitpä sitten mihin tahansa kotimaiseen tai kansainväliseen vakuutusyhtiöön!
Kuinka sinä olet vakuuttanut itsesi pitkillä matkoilla? Onko sinulla henkilökohtaista kokemusta SafetyWingistä, tai jostain muusta kansainvälisestä matkavakuutusyhtiöstä? Jaa kokemuksesi kommenteissa!
Joo, kyllähän se niin on, että matkavakuutus on ihan ehdoton. Todella typerää matkustaa ilman vakuutusta, vieläpä kun ottaa huomioon, että se yleensä on varsin edullinen. Ei ole onneksi mitään ihan katastrofaalista itselle käynyt, mutta kyllä siitä hyötyä on kuitenkin ollut, useampaan kertaan. Toki homma muuttuu pidempään reissussa ollessa hankalammaksi, mutta vakuutus on silti ihan ehdoton ja SafetyWing vaikuttaa kyllä varsin pätevältä.